C-smart versterkt digitale maturiteit bij negen besturen

De I-monitor bracht vorig jaar de digitale maturiteit van lokale besturen in kaart. Het rapport geeft een individuele score per bestuur. Het onderzoek was het eerste deel van het start-to-shareproject dat VVSG in samenwerking met verschillende partners waaronder C-smart realiseert. Het tweede deel voorziet in de ondersteuning van een 30-tal besturen die slecht scoorden in de I-monitor. C-smart staat in voor de begeleiding van negen besturen. De Vlaamse overheid staat in voor een cofinanciering van 50% voor 20 dagen ondersteuning.

Informatiebeheer en dienstverlening

In het onderzoeksrapport kwamen drie thema's naar voren waarop de meeste besturen slecht scoorden: Informatiebeheer, e-dienstverlening en procesbeheer. Dat zien we ook terug in de ondersteuningstrajecten die we begeleiden. Bij zes besturen analyseren we hun informatiebeheer op basis van de I-scan methode. Dat laat toe om in kaart te brengen welke digitaliseringsprojecten het bestuur de volgende jaren best aanpakt en hoe het de organisatie daarvoor moet inrichten. In de andere besturen ligt de nadruk sterker op dienstverlening.

Elk bestuur kan naast een grondige analyse ook rekenen op de realisatie van minstens één tastbaar resultaat en praktisch meerjarenplan.

C-smart begeleidt volgende besturen met hun informatiebeheer, dienstverlening en processen:

  • Ardooie (informatiebeheer en processen)
  • Moorslede (informatiebeheer en processen)
  • Oostrozebeke (informatiebeheer en processen)
  • Zonnebeke (informatiebeheer en processen)
  • Langemark-Poelkapelle (informatiebeheer en informatieveiligheid)
  • OCMW Schoten (informatiebeheer)
  • Baarle-hertog (informatiebeheer en dienstverlening)
  • Houthalen-Helchteren (implementatie PDC en e-loket)
  • Oud-Heverlee (dienstverlening)

Hoe pakt u het aan?

Het I-monitorrapport kan ook voor uw bestuur een goed vertrekpunt zijn om de digitalisering onder de loep te nemen. Vennoten van Cipal dv kunnen gratis beroep doen op een van onze adviseurs om de resultaten voor uw bestuur te komen toelichten. Waar mogelijk bezorgen we u ook enkele concrete aanbevelingen om de digitale maturiteit van uw bestuur te versterken. Wil je de resultaten bespreken, neem dan contact op met info@c-smart.be

kaart-imonitor_900.jpg

 

Labels