headersmartcities2 01

Een nieuwe mijlpaal voor C-smart

Cipal dv bundelt (onder de merknaam C-smart) voortaan aankopen rond ICT en Smart Cities voor lokale overheden. Twee recent toegewezen hard- en software dossiers creëren een rijker aanbod op de markt.

 

De raad van bestuur van de dienstverlenende vereniging Cipal, die meer dan 250 lokale besturen vertegenwoordigt en diensten aanbiedt onder de merknaam “C-Smart” heeft, na een open Europese aanbesteding, beslist om twee belangrijke aankoopcentrales toe te wijzen. C-Smart faciliteert aankoopcentrales op het vlak van ICT en digitalisatie voor Vlaamse lokale besturen met als doel hen te ontlasten van administratieve en juridische rompslomp. Via de C-Smart marktplaats worden bruggen gebouwd tussen lokale besturen en aanbieders uit de privémarkt. C-Smart verrijkt hiermee aanzienlijk het keuze aanbod voor lokale besturen.

 Het uitschrijven van een lastenboek - mede door de complexe wetgeving rond overheidsopdrachten en de snelle evoluties in de ICT sector - is voor elk bestuur een behoorlijke klus. Naast het juridische is er onvermijdelijk ook de doorlooptijd van een lastenboek, gaande van de visie tot de opmaak en publicatie. Neem daarbij de moeilijkheidsgraad om objectief te vergelijken én het opmaken van een correct gunningsverslag. Het hoeft geen betoog, dat is specialistenwerk, zeker in een snel evoluerende context van slimme digitale toepassingen. Dankzij een C-Smart aankoopcentrale kan elk bestuur vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting - volledig conform de wet op de overheidsopdrachten - eenvoudig software, hardware en slimme oplossingen afnemen.

“Wij hebben het beste van 2 werelden in onze organisatie”, zegt voorzitter Paul Verbeeck. “Ons C-Smart team loodst onze Vlaamse lokale overheden doorheen het digitale tijdperk door samen slimme technologie aan te kopen en door onze lokale besturen te ondersteunen in hun strategische aanpak ter zake. Tegelijkertijd bieden we, via ons netwerk van lokale besturen, de private sector een mooi netwerk en een forum om hun smart city oplossingen aan de overheidssector aan te bieden. Een win-win voor iedereen”.

De eerste C-Smart aankoopcentrales werden gegund aan Comparex Belgium bvba, voor de levering van alle courante softwarelicenties en aanverwante diensten. Lokale besturen kunnen kiezen uit meer dan 3500 softwarepakketten. Denk hierbij aan: Microsoft office, Visio, Project, Microsoft Exchange, Adobe Illustrator, Acrobat Indesign, Virusscanners, VMware, SQL-server, Veeam..

De tweede aankoopcentrale ‘ICT-infrastructuur’ werd toegewezen aan Centralpoint. Ook hier werd gestreefd naar een zo volledig mogelijk aanbod, gaande van laptops, pc’s, printers over tablets, smartphones, smartboards tot servers, opslag en nog veel meer. Het betreft zowel eenvoudige aansluitkabels als een volledig geconfigureerde serverinfrastructuur.

Voor meer informatie contacteert u dhr. Ghislain Theuwissen, Ghislain.Theuwissen@C-smart.be, 0477 70 34 50.

Over C-Smart

Het dienstverleningsaanbod van Cipal dv is bekend onder de merknaam C-Smart. C-Smart is de partner bij uitstek om lokale besturen doorheen alle uitdagingen van de digitale transformatie te loodsen. C-Smart biedt comfortabele aankoopcentrales aan, adviseert rond digitalisering en IT-investeringen en bewerkstelligt veilige informatiestromen. Dit alles in het kader van smart cities en slimme technologie. De aandeelhouders van Cipal dv zijn 250 lokale besturen die de krachten hebben gebundeld en samenwerken onder de richtlijnen van het Decreet Lokaal Bestuur.

Over Comparex

Comparex, recent opgenomen in de SoftwareOne groep, is een belangrijke speler op vlak van softwaremanagement. SoftwareOne heeft de expertise om alle klanten te adviseren met het juiste advies, is de snelst groeiende aanbieder inzake technologische oplossingen en heeft wereldwijd strategische partnerships met Microsoft, Adobe, IBM, VMware, Oracle, Citrix, Red Hat, AWS, Trend Micro en vele anderen.

Over Centralpoint

Als reseller van de Benelux heeft Centralpoint een sterke positie in de markt. Met hun visie op IT en jarenlange ervaring adviseren ze over concrete oplossingen. Of het nu gaat om circulair inkopen, online bestelgemak en -oriëntatie of dienstverlening rondom beheer, beveiliging, onderhoud en logistiek. Zij zijn in staat merkonafhankelijk te adviseren en bieden een passende oplossing voor elke organisatie.