Webinars 'Burgerparticipatie'

Hoera! Onze nieuwe aankoopcentrale Burgerparticipatie is gelanceerd! Via onze infopagina vindt u alle nodige informatie om van start te kunnen gaan. Maar we zijn ook blij u te kunnen aankondigen dat er twee boeiende webinars rond burgerparticipatie werden gepland. Klaar om helemaal ondergedompeld te worden in de wereld van burgerpanels en digitale participatieplatformen? Schrijf dan snel in!

 

         Maandag 30 maart 2020 - 10u30

                  Donderdag 2 april 2020 - 10u30

Hoe breng je de noden en wensen van je bevolking in kaart? 

Met een burgerpanel onderzoek je in de diepte de noden en wensen van de bevolking. Hoe kan je het gemeenschapsleven in deze corona tijden best vorm blijven geven? Hoe is de huidige mentale toestand van jouw inwoners? Bestaat er een behoefte om het lokaal vrijetijdsaanbod te digitaliseren? Wat is de huidige tijdsinvulling per doelgroep én hoe zouden deze mensen het anders willen?   

We bespreken hoe je op wetenschappelijke manier én op korte termijn een panel kan samenstellen om deze en andere vragen te beantwoorden. Tijdens de webinar overlopen we diverse kwantitatieve en kwalitatieve methodes met een focus op online methodes. Aan de hand van een case maken we het tastbaar en kunnen er concrete vragen gesteld worden. 

Na de inleiding door C-smart zal Indiville cvba duiding geven bij hun plan van aanpak én vertelt over een concrete case. Indiville cvba werd na een openbare procedure geselecteerd als leverancier binnen de raamovereenkomst burgerparticipatie. De webinar duurt zo'n 45 minuten.

 

Hoe blijf je burgers, in tijden van corona en daarna, betrekken bij je stad of gemeente?

Door de quarantaine maatregelen zijn burgers aangewezen op hun eigen straat, buurt(park), stad of gemeente. Mensen doen hun dagelijkse wandeling in de eigen buurt, of hulpbehoevenden zijn aangewezen op vrijwilligers uit hun directe omgeving. Vaak betekent dit een ontdekking of herontdekking van de eigen stad of gemeente. Tegelijkertijd zien we een versnelling in de digitale transformatie van onze samenleving. Tijdens de webinar onderzoeken we hoe we beide tendensen kunnen capteren met een digitaal participatieplatform.   

We overlopen de mogelijkheden van zo’n participatieplatform en gaan dieper in op een module ‘voorstellen van burgers’. Met deze module is het mogelijk om zonder grote investeringen toch je bewoners op permanente basis te betrekken. Deze module wordt tastbaar gemaakt in een concrete case.

Na een inleiding door C-smart zal Citizenlab nv duiding geven bij de concrete case. Citizenlab nv werd na een openbare procedure geselecteerd als leverancier binnen de raamovereenkomst burgerparticipatie. De webinar duurt zo'n 45 minuten. 

 

 

Schrijf u hier in voor onze webinars : 

Keuze Webinar