GAS-5

Vanaf 1 februari 2021 hebben lokale besturen de mogelijkheid om zelf snelheidsovertredingen in zones 30 en 50 te sanctioneren via gemeentelijke administratieve sancties, de zogenaamde GAS-5-inbreuken.

C-smart speelt hierop in met nieuwe dienstverleningen:

Sanctionerend-ambtenaar-as-a-Service

De sanctionerend ambtenaren van C-smart evalueren de gepleegde GAS-5-inbreuken en starten de administratieve procedure op. Wij zijn leggen de passende sancties op en fungeren als het communicatiepunt voor burgers die vragen of bezwaren hebben.

Daarenboven levert C-smart juridisch advies en ondersteuning aan het gemeentebestuur m.b.t. GAS-5. We houden een gedetailleerde administratie bij en rapporteren regelmatig aan het bestuur. We werken ook samen met de politie, om een effici├źnte en coherente handhavingsstrategie te waarborgen.

De voordelen voor jouw bestuur:

  • Naadloze procedures: Onze sanctionerend ambtenaren voeren de GAS-5-procedure uit van vaststelling tot boeteoplegging. De administratieve lasten die gepaard gaan met de sanctionering worden volledig gedragen door C-smart.
  • Vakkundige ondersteuning: Wij zijn jouw aanspreekpunt voor alle vragen over de GAS-5-wetgeving. Onze sanctionerende ambtenaren zetten hun gespecialiseerde en up-to-date kennis en ervaring in voor jouw bestuur.
  • Continu├»teit: Wij garanderen een continue beschikbaarheid van een sanctionerend ambtenaar zonder onderbrekingen door bijvoorbeeld ziekte of vakantie.

Trajectcontrole-as-a-Service

In de komende maanden zal er vanuit C-smart ook een dienstverlening Trajectcontrole-as-a-Service uitgewerkt worden. Meer info volgt

Interesse?

Neem contact op via gas@c-smart.be.

Bent u ook benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Leer meer over onze aankoopcentrale Smart City Cloudplatform