Informatieveiligheid

Waar een bestuur tot voor 25 mei 2018 voornamelijk geconfronteerd werd met naleving van de spelregels rond informatieveiligheid heeft de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor een strakker juridisch kader gezorgd wat rechten, maar vooral plichten voor de verwerkingsverantwoordelijke meebrengt.

C-smart focust zich sinds 2016 onder meer op de kerntaak als Functionaris Gegevensbescherming (DPO – Data Protection Officer) voor lokale besturen met het oog op het aanbieden van diensten op het vlak van de AVG.

We vertalen de moeilijke brok wetgeving, richtsnoeren, KSZ-normering en ISO27k in een helder kader. In de eerste plaats willen we dat onze lokale besturen begrijpen wat van hen verwacht wordt. Vervolgens gaan we projectmatig aan de slag. Elk topic wordt ontrafeld in concrete en realiseerbare acties. C-smart biedt documentatie en templates aan zodat het bestuur zelf geen tijd verliest met ontwikkeling en opzoekwerk. C-smart neemt zelf acties voor haar rekening, zodat de medewerkers niet overbevraagd worden. Daarnaast levert C-smart deskundig advies zodat het bestuur wettelijk in orde is. We hanteren hierin een pragmatische stijl waarbij een goed evenwicht wordt gezocht tussen vlot functioneren van de werking van het lokaal bestuur en de nodige beschermingsmaatregelen. 

C-smart zet hiervoor 8 consulenten die een gedegen academische achtergrond en werkervaring in verschillende lokale besturen combineren en ondersteunt ondertussen ruim 120 besturen.

Helemaal overtuigd? U hebt keuze tussen twee soorten dienstverlening : 

  • DPO kenniscentrum

Bij deze ondersteuningsvorm heeft het lokaal bestuur zelf een DPO aangesteld, maar helpen de experten van C-smart de interne DPO van het bestuur met raad en daad. Wij zorgen voor gestructureerde bijstand in alle taken die de DPO aanbelangd en zorgen dat de bal aan het rollen blijft.

Het DPO kenniscentrum neemt de rol van formele DPO niet op in uw bestuur. 

  • DPO-as-a-service

Geeft uw bestuur de voorkeur aan een formeel aangestelde DPO? Kies dan onze all-in formule waarbij één van onze medewerkers aangesteld wordt als dé Data Protection Officer voor uw bestuur. We nemen de gehele infomatieveiligheidshuishouding proactief op en zorgen ervoor dat alles op de rails wordt gezet en blijft. We nemen de volledige risico analyse voor ons rekening en zullen van daaruit naar een gestructureerd informatieveiligheidsbeleid werken dat duidelijke opvolging mogelijk maakt. 

Meer weten?

Contacteer ons vrijblijvend via privacy@c-smart.be.

 

Kan uw lokaal bestuur hierbij onze ondersteuning gebruiken?

Neem vrijblijvend contact met ons op